”Kirje Keniasta, pieni matka Afrikan maalle!”

Näin alkoi keväinen lähetyspiiri Vuolenkoskella. Keniassa toimiva Iitin seurakunnan nimikkolähetti, Pauli Vanhanen oli lähettänyt koskettavan kirjeen tuolta kaukaa. Tämä kangasalalainen entinen talonrakentaja ja poliisi kertoi kirjeessään työstään Keniassa, muun muassa kirkkojen rakennus ja kaivojen perustamisprojekteista. Iitin seurakunnalla on myös toinen nimikkolähetti, Kaija Grundell, joka toimii taasen Taiwanissa.  Lähettien työ on hyvin vaihtelevaa riippuen maasta ja sen kulttuurista, muun muassa kaivojen ja kirkkojen rakentamista sekä kielien, lukemisen ja kirjoittamisen opettamista paikallisille.

Iitin seurakunnan lähetystyöhön kuuluu muun muassa Kahvitupa – toiminnan pyörittäminen Kausalassa aina tiistaisin ja perjantaisin, jonka tuotto kohdennetaan lähetykselle. Kolehtia kerätään myös lähetyksen hyväksi sekä Tapa Jakobin seurakunnalle, Iitin ystävyysseurakunnalle Viroon. Lisäksi pientä tukea annetaan myös Imastun koulukodille (tarkoitettu kehitysvammaisille), joka on Tapa Jakobin seurakunnan alueella. Lähetyspiireihin kokoonnutaan kerran kuukaudessa Kausalassa ja Vuolenkoskella. Lisäksi lähetys on aiheena noin joka toinen kuukausi Lyöttilän, Kirkonkylän ja Säyhteen seurakuntapiireissä.

Vuolenkoskella kokoontuvassa lähetyspiirissä on lämmin tunnelma ja tuore kahvin tuoksu leijailee ympäri seurakuntasalia. Iltapäivä aloitetaan aina kerholaisten talkoovoimin keitetyillä kahveille ja herkullisilla tarjoamisilla, joista kerättävä kahviraha lahjoitetaan luonnollisesti lähetykselle. Kahvittelun lomassa vaihdetaan kuulumisia tuttavien kanssa. Vuolenkosken piirissä on selvästi syntynytkin vankka ja lämmin joukko, joka toivottaa kaikki uudet ihmiset tervetulleiksi. Piiriläiset kertovat, että lähetyspiirissä muun muassa kuullaan seurakunnan lähettien kuulumisia, lauletaan ja vietetään yhdessä aikaa kahvittelun lomassa. Lähetystyöhön kaivattaisiinkin kovasti lisää ihmisiä mukaan. Kuten kirkkoherra Nordlund kuvaili lähetystyöstä tulevaa fiilistä; ”Kun pystyn auttamaan ihmisiä, joita en ole edes tavannut, minun elämälläni on merkitystä, olen tärkeä.”

Lähetyspiiri kokoontuu keväällä vielä kerran seurakuntakodilla, tiistaina 6.5 klo 13-14.30.

Lisätietoja lähetystyöstä saa lähetyssihteeri Anne Heikkilältä: 050-3871653

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry