Vuolenkosken koulu pyörii suomalaisella sisulla

Roosa:

Kylän henki huokuu koulun ilmapiiristä: Asiat tehdään huolellisesti loppuun saakka ja suurella innolla, vahvaa yhteishenkeä unohtamatta. Väite varmistetuu todeksi seuraamalla koulun projekteja ja itse arkea. Kun oppilasmäärä kasvaa vähän väliä, ei käsiä nosteta pystyyn, vaikka koulun resurssit alkavat tulla vastaan. Kaikkeen keksitään ratkaisu - ja opetus saa taas jatkua.

Koulun toimeliaisuus ei synny itsestään, vaan taustalla on aina vahvoja uurastajia. Koulussa on otettu sydämenasiaksi viihtyvyyden lisääminen ja kehityksen tasainen jatkuminen. Koulun opettajat ja henkilökunta antavat täyden panoksensa koulun elämään. Yhdessä ratkaisut keksitään nopeammin, myös maalaisjärki korostuu yhteistyötä tehdessä. Yhteistyötä pyritään tekemään myös kotien kanssa, koulun asioista keskustellaan muun muassa vanhempainilloissa ja –kokouksissa.

Tärkeimpänä oppiaineena pidetään äidinkieltä, ja se korostuu vahvasti muissakin aineissa. Erityisesti painotetaan kaunista, hyvää käytöstä ja toisen huomioonottamista.

Koulussa oppilaita on tällä hetkellä – esikoululaiset mukaan lukien – 40. Luokat on ryhmitelty seuraavasti: 1-2- luokat ovat Anni Mikkosen opetuksessa, 3-4-luokat rehtorin opetettavana ja opettaja Annika Kaila vastaa 5-6-luokkalaisten opetuksesta. Näin ryhmäkoot eivät paisu liian suuri mittoihin ja taataan mahdollisimman rauhallinen oppimisympäristö. Koulunkäyntiavustaja Eeva Priha on siellä missä tarve vaatii, ja usein paikka on 1-2- luokassa.

Vuolenkosken koulu osallistuu mahdollisuuksien mukaan moniin erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Usein koululaiset esiintyvät laulaen ja soittaen, mikä ilahduttaa muita ihmisiä suuresti. Joulujuhliin valmistellaan hienot näytelmät ja kevätjuhlissa oppilaat saavat näyttää monipuolista osaamistaan.

”Kasvaminen, kasvattaminen ja oppiminen ovat yhteistyötä, jonka päämääränä on jokaisen ihmisen onnellinen elämä. Oma kylä ja sen koulu ovat perusta hyvälle itsetunnolle, elämälle erilaisissa yhteisöissä ja yhteiskunnassa.”

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan upouuteen, maaliskuussa 2021 avattuun Kyläkeskukseemme!

 Kyläneuvonta: 044 788 7878

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 

Hieroja Liisa Kuoppamäki palvelee Kyläkeskuksella parillisina viikkoina tiistaisin ajanvarauksella.

Yhteystiedot:

Kyläpiste 044 788 7878

Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry

Hieroja, Liisa, 040 500 6511, 

http://lihashuoltokuoppamaki.fi

 

 Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733

 

Sijaintisi: Vuolenkoski / Koulu / Koulu