Erityisopettajan työ on vaihtelevaa

Roosa.

Vuolenkoskella hoituu mallikkaasti myös erityisopetus, josta vastaa iittiläinen erityisopettaja Anne Heino. Anne opettaa Vuolenkoskella yhteensä yhdeksän tuntia viikossa. Hän toimii myös kahdessa muussa pienessä koulussa Iitin alueella. Anne on aiemmin työskennellyt muun muassa luokanopettajana, kansanopiston opettajana sekä opinto-ohjaajana.
Anne on koulutukseltaan luokanopettaja, mutta hän on käynyt myöhemmin työnsä ohessa erityisopettajan sekä opinto-ohjaajan täydennyskoulutukset. Työssään hän kertoo tarvittavan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä laadukasta tietoa oppimisprosessista ja oppimisen lainalaisuuksista. Anne sanoo tekevänsä myös runsaasti yhteistyötä eri tahojen kanssa. Niitä ovat esimerkiksi oppilashuollon henkilöstö, koulujen opettajat ja oppilaiden vanhemmat. Annen päätehtävä erityisopettajana on auttaa lapsia oppimaan mahdollisimman yksilöllisesti. Tämän edellytyksenä on, että erityisopetusryhmät ovat melko pieniä. Siihen Vuolenkoskella mahdollisuuksien mukaan pyritäänkin.
Erityisopettaja kertoo, että yksi työn parhaista puolista on sen vaihtelevuus. Hänen mieltään lämmittävät myös oppilaiden mahdollinen henkilökohtainen ohjaaminen sekä yhteistyön suuri määrä. Mukavaa ei ole se, ettei hänellä ole pysyvää työpistettä. Erityisopetuskerrat ovat hajanaisia, mikä on myös harmillista, sillä jotkut oppimistapahtumat vaativat paljon peräkkäisiä ja päivittäisiä toistoja.
Vuolenkosken koululla erityisopetus toteutetaan lähinnä siten, että Anne ottaa oppilaita henkilökohtaiseen ohjaukseen, opettaa heitä pienissä ryhmissä tai samanaikaisesti opettajan kanssa luokassa. Koululla ollaan tyytyväisiä erityisopetuksen järjestelyihin sekä erinomaiseen erityisopettajaan.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry